Wat ga je doen?

Werken aan de gebouwde omgeving is werken aan de toekomst en wie weet is het wel jouw eigen toekomst! Probeer zelf uit of dit wat voor jou is.

Werkplaats bouwen-wonen-interieur

Bij de bouwsector ga je onder andere samen een prefab huisje in elkaar zetten, droogmetselen, straatstenen leggen, schoorsteen stellen, dakpannen leggen en een brug bouwen.

Projectontwikkeling

Schilderen

Als schilder breng je kleur aan je omgeving. Je adviseert een klant over kleurtoepassing en keuzes voor de juiste bescherming van hout, metaal en muren, plafonds en wanden. Je werkt bij particuliere klanten, woningbouw, nieuwbouw en bedrijven.

Tijdens de workshop schilderen en decoreren ga je een nieuw verfblik beschilderen in regenboogkleuren. Hierbij gaat het om een goede voorbewerking voor de hechting van de verf door het blik te ontvetten en te schuren. Daarna wordt het in zes vlakken strak afgeplakt en de kleuren in de juiste volgorde geschilderd. Als laatste kun je met plakletters bijvoorbeeld je naam op het blik aanbrengen. Het blik mag je natuurlijk meenemen naar huis en kun je gebruiken als opbergblik.

Werkgebieden en beroepen

Bouwkunde en Infra

Als bouwkundige ben je een creatieve duizendpoot. Je ontwerpt kantoren, tuinhuizen, woningen, tinyhouses en bergingen. Maar ook parkeerplaatsen, rotondes en wegen in de openbare ruimte. Je gebruikt hierbij veel mooie, sterke en duurzame materialen. Je werkt bij particuliere klanten, woningbouw, gemeenten en bedrijven.

Tijdens de workshop Bouwkunde ga je een leuk ontwerp maken van een brug of een toren. Je gaat één van deze constructies opbouwen van creatief materiaal. Er wordt gekeken naar de sterkte en hoe je dit opbouwt.

Werkgebieden en beroepen

Ontwerper/ constructeur.