Wat ga je doen?

Bij deze activiteit maak je kennis met Mobiliteit en Transport. In de logistiek maken we niets, maar helpen we bedrijven om hun spullen bij de klant (consument heet dat met een duur woord) te krijgen. Omdat je niks maakt dat je vast kan pakken (zoals een timmerman of loodgieter) is het moeilijker om uit te leggen.

Je dient van tevoren op school je keuze door te geven tussen: Motorvoertuigentechniek of Logistiek & Maritiem.

Logistiek en Maritiem

Als je een telefoonhoesje koop op internet, ligt het vaak de volgende dag al in je brievenbus. Logistiek is eigenlijk alles wat hier tussen zit, er komt heel wat bij kijken om die bestelling ingepakt bij jou aan de deur te krijgen. Als het van ver komt (bijvoorbeeld uit China), wordt het vaak per schip vervoerd: Maritiem.

Wij helpen bedrijven om hun spullen bij de klant te krijgen, dit gaat in stappen. Veel van die stappen mag jij gaan zetten: bestelling plaatsen (orderpicker), bestelling laden op rolcontainer, kraansimulator (containerschip lossen) en verkeerskennis testen.

Werkgebieden en beroepen

Heftruckchauffeur/orderpicker, chauffeur goederenvervoer, manager havenlogistiek, manager transport en Logistiek, stuwadoor (laden en lossen van schepen).

Motorvoertuigen

Ben jij degene die niet uit de garage of schuurtje is weg te slaan, hou jij van toekomst gerichte voertuigen en neem je regelmatig een kijkje onder de motorkap op zoek naar nieuwe ontwikkelingen? Of ben je juist heel erg geïnteresseerd in eigenlijk alles wat met voertuigen en of wielen heeft en zou je van je hobby je werk willen maken? Dan is de workshop Motorvoertuigentechniek echt iets voor jou! Ook als je nog weinig ervaring hebt met sleutelen aan auto’s is de workshop interessant!

Wat gaan we doen?

  • Elektro workshop.
  • Schade herstel simulator.
  • Wielen wisselen.
  • Je gaat op ontdekkingstocht rondom hybride voertuig.

Lijkt het je leuk om deze workshop te volgen? Dan zien we je daar!

Werkgebieden en beroepen

Monteur aan personen- en bedrijfswagens, technischspecialist voor het oplossen van gecompliceerde storingen, monteur mobiele werktuigen (heftrucks, hoogwerkers, graafmachines e.d.) en werken aan hybride en elektrische voertuigen.